banner.jpg
 

Foreningen Tryggere Ruspolitikk vil sette skadeforebygging i sentrum av norsk ruspolitikk.

Vi jobber for å flytte fokus fra avskrekking og straff til opplysning, omsorg og menneskerettigheter.

 
 
 

Skadeforebygging i fokus

 

Norges ruspolitikk er blant de mest kontraproduktive i Europa. Enorm og vedvarende ressursbruk har resultert i katastrofale dødstall, tusenvis av fengslinger og enorme samfunnsøkonomiske kostnader, men ikke færre rusrelaterte skader. 

Foreningen samler engasjerte samfunnsborgere, pårørende og brukere i arbeidet for at kunnskap om samfunnsmessige kostnader og skadevirkninger av rusbruk og ruspolitikk skal ligge til grunn for norsk og internasjonal ruspolitikk. 

Tryggleik, kunnskap og gode resultat kjem vanlegvis først i politikkutvikling. Men ikkje i ruspolitikken. Unøyaktig og misleiande informasjon skapar ein dårleg debatt, og ukontrollert omsetnad av rusmiddel skapar ein alvorleg risiko for dei vi vil verne mest. Det er tid for ein kunnskapsbasert rusreform.
Støtt arbeidet til Foreningen Tryggere Ruspolitikk – det gjer eg!
— Sveinung Rotevatn Stortingsrepresentant, Venstre
 

Kunnskapsbasert ruspolitikk

 
divider.png
 
 

Norges har noen av Europas strengeste narkotikalover. Det har gitt katastrofale overdosedødstall, tusenvis av fengslinger og enorme samfunnsøkonomiske kostnader, men ikke mindre rusrelaterte skader. I april 2016 ble derfor Forening Tryggere Ruspolitikk stiftet med mål om å få Norge over til en mer kunnskapsbasert ruspolitikk.

 
photo-1429962714451-bb934ecdc4ec.jpg

Bli medlem og støtt Foreningen Tryggere Ruspolitikk i arbeidet for å sette skadeforebygging og skadereduksjon i sentrum av norsk ruspolitikk.

Forandring krever engasjement.

 

Ungdom
(under 26) 

Voksne
(over 26)

Ildsjel
(alle aldre)